Mene Sinne Missä Tulevaisuuskin On

Ruotsinkielisissä medioissa Suomessa on lähiaikoina käyty pienimuotoista keskustelua siitä, miten Suomesta muuttaa erityisesti nuoria Ruotsiin. Ajatushautomo Magman julkaiseman analyysin mukaan Suomesta muutti Ruotsiin viime vuonna ruotsinkielisiä yli 1250, joka on 20% kasvu edelliseen vuoteen verrattuna. Muuttoliike tänne on siis kova, ja tulee kasvamaan entisestään. Sitä on aivan turha peitellä.

 

Olen töissä SinneWorks nimisessä rekrytointi-yrityksessä, jossa helpotamme juuri suomenkielisiä työnhakijoita löytämään töitä Rskarmklippuotsissa kielitaitonsa perusteella. Mukavaa on ollut huomata, että yrityspuolelta on tullut kiinnostusta suomenkielisiä työntekijöitä kohtaan. Tarkoittaa vain, että eräänlainen ’’flow’’ suomenkielisistä työntekijöistä on odotettavissa, joka ei ole vielä alkanut. Sitä odotellessa vain…

Ajatellessa pidemmälle, Suomalainen työnhakija on melkoinen etu yrityksille, niin työntekijänä huippuluokan peruskoulutuksen vuoksi kuin taloudellisesti mitattuna. Ei tarvitse palkata kahta työntekijää, kun kaksikielinen hoitaa molemmat. Muistakaa se, ja olkaa ylpeitä siitä!

Keskustellessa monien Suomessa asuvien kaverien kanssa, rivien välistä käy ilmi, että moni ei ehkä tajua mahdollisuuksista muuttaessa Ruotsiin. Moni hylkää pitkälle edenneen ajatuksen vedoten ’’heikkoon’’ kielitaitonsa, ei halua jättää kavereitaan tai etäisyys perheeseen on liian suuri. Kutsuisin sitä mahdollisuuden käyttämättä jättämiseksi. Itselleni Ruotsi ja Tukholma muutto on ollut oikea valinta. Alussa kantoi ajatuksia ja vääriä mielikuvia, ’’mitä jos…?’’, ’’pärjäänköhän?’’. Onneksi ne olivat vain turhia ajatuksia. Otin riskin, rypistin ja heitin tulevan välivuoden roskakoriin, nostin kytkimen kohti länttä. Monia positiivisia asioita on sattunut eteeni täällä, enemmän mahdollisuuksia niin koulussa kuin työelämässä, paljon uusia kontakteja ja kadullakin jopa vastaan kävelevä hymyilee, johon ilomielin vastaa. Pieni mutta mielestäni tärkeä asia. Niitä omien kenkien kärkiä ehtii katsella varoessa oman kotitalon portaita.

skarmklipp2

Kaiken huipuksi Norwegianilta voi ostaa tarjouslipun 30€ ja matkustaa 45min Helsinkiin. Turussakin opiskelevalla on pidempi ja kalliimpi matka Helsinkiin. Jos siis opiskelee Turussa, ja on Helsingistä… Se siitä etäisyydestä, ajallisesti.

Kaiken tämän jälkeen, haluan erityisesti sanoa opiskelijoille, jotka pohtivat Ruotsi-mahdollisuutta: Monien pitäisi ottaa kaikki mahdollisuudet käyttöönsä, jotka ovat tarjolla. Itse otin ja kannatti!

Tutustu ja ota riski. Muuta Ruotsiin, täällä nimittäin on Se tulevaisuus!

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Hae opiskelupaikkaa: https://www.antagning.se/se/start

Hae töitä: http://www.sinneworks.se/

 

Elias Jahnukainen

TSO:n Hallituksen jäsen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s