Hallitukseen?

Vuosikokous lähestyy ja moni TSOlainen pohtii hallitukseen lähtemistä. Mieleen putkahtaa monia kysymyksiä, joihin vastaus ei ole aivan yksiselitteinen: Miksi lähtisin hallitustoimintaan ja millä panoksella? Onko minulla aikaa? Olenko tarpeeksi pätevä kandidaatti? Vuoden 2015-2016 hallituslaiset kertovat, mitä hallitustyöskentely oikeasti on, mitä he ovat oppineet ja miksi kannattaa lähteä mukaan.

Hallituksen tärkeimpiin tehtäviin kuuluu jäsenhankinta, tapahtumien järjestäminen, RSN:n toimintaan osallistuminen ja suomalaisen yhteenkuuluvuuden edistäminen. Näkyvyys ja kuuluvuus ovat myöskin tärkeää, joten hallitus pyrkii olemaan TSO:n keulakuvana nettisivuillamme, yliopistolla sekä Facebookissa. Konkreettisella tasolla hallituksen suurin osa ajasta menee tapahtumien suunnittelemiseen ja järjestämiseen, jäsenhankintaan ja tiedottamiseen. Toiminnan ydin on jäsenistö, joten tärkeää on suunnitella kiinnostavia tapahtumia ja innostaa mukaan.

Tämän vuoden hallituslaisista kaikki opiskelevat haastavia ja aikaa vieviä aineita yliopistossa tai korkeakoulussa. Opintojen ja hallitustoiminnan yhteensovittaminen on siis kaikille tuttua, mutta jokainen käytetty minuutti on hallituslaisten mielestä kannattanut: moni mainitsikin parhaaksi puoleksi sen, että hallituksessa ymmärretään kunnianhimoisuus ja opiskelu ykkössijana. Erika ja Matleena korostavatkin erityisesti sitä, että jokainen voi käyttää aikaa ja ottaa vastuuta juuri sen verran kuin itse haluaa. Myöskin tapahtumien vetovastuuta jaetaan hallituslaisten intressien mukaan, jolloin pääsee tekemään juuri sitä, mikä itseä kiinnostaa.

Hallitus kokoontuu ja järjestää tapahtumia yhdessä, mikä hioo hallituksesta tiiviin. Kaikki allekirjoittavat sen, että hallituksesta (ja jäsenistöstä) on löytynyt uusia ystäviä, päässyt jakamaan ilot ja surut muiden kanssa ja kokenut yhteenkuuluvuutta. Arvokkaana kokemuksena työelämään Anna mainitsee projektien hallinnan ja suunnittelun, ryhmätyöskentelyn ja joustavuuden kehittäneen ajattelutapaa. Vaikka ryhmätöihin pääseekin koulussa perehtymään jos jonkin verran, on hallitustoiminta erilaista: toiminnasta pääsee tekemään juuri hallituksen näköistä alusta loppuun suurella motivaatiolla. Puheenjohtajan roolissa pääsee myös kehittämään valmiuksia työelämään vahvistaa Jenni, tämän kauden puheenjohtaja. Taidot delegoida ja ohjata toimintaa päämäärää kohta kehittyvät takuulla. Monet työnantajat myös arvostavat kovasti hallitustyöskentelystä saatua kokemusta.

Vaikka työmäärä saattaa näin paperilla kuulostaa suurelta, ovat kaikki kokeneet hallitustyöskentelyn hyvänä vastapainona opiskelulle. Kokoukset kerran tai pari kuussa eivät ole tuntuneet raskaalta vaan päinvastoin. Mielekäs suunnittelutyö on ollut hauskaa pohdintaa ja mitä hulluimpia ideoita on lennellyt. Niistä ideoista on sitten lähetty rakentamaan kokonaisuutta ja heittäydytty mukaan. Hyvän esimerkkinä voidaan mainita jäsenistömme toiveet sitseistä ja rapujuhlista.

Hallitukseen kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan riippumatta siitä, oletko ideoija vai toteuttaja, reipas tai ujo, kokenut tai kokematon. Hallituksessa kaikki vetää yhtä köyttä, tekee mahdottomasta mahdollisen ja kannustaa eteenpäin. Suurena kiitoksena toiminnasta hallituslaiset allekirjoittavat jäsenistön reaktion: ne iloiset ilmeet, uudet ja innokkaat jäsenet sekä kauniit sanat lämmittävät. Tämän takia juuri me olemme tehneet tätä työtä.

Uusi hallitus valitaan vuosikokouksessa 13.2. Joten, jos sinä haluat olla jatkamassa TSO:n toimintaa niin hallituksen jäsenenä, rahastonhoitajana tai puheenjohtajana niin nyt on aika ilmoittautua vaalivaliokunnalle! Tai mikäli haluat vielä kysyä jotain hallitustyöskentelystä, niin vastaamme kysymyksiin mielellään.

Vaalivaliokunnan muodostavat tänä vuonna Jenni (jenni.harkanen@gmail.com) ja Oona (oonart@hotmail.com).

DSC_0006_17

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s