Työpaikka Tukholmasta?

työpaikka

Monelle tulee varmasti vastaan tilanne, jolloin työnteko opintojen ohella tai esimerkiksi kesällä kiinnostaa. Tukholmassa on paljon yrityksiä, joissa monenlaista työvoimaa tarvitaan, varsinkin asiakaspalvelu etsii innokkaita suomen kielen osaajia. Työnhakusivustoja on monia, joiden läpikäymiseen kannattaa käyttää aikaa.

Työskentelin itse Transcomilla Viaplayn asiakaspalvelussa ja löysin työpaikkailmoituksen Facebookista. Monet työnantajat ovat nykyaikaistuneet ja tietävät nuorten olevan paljon sosiaalisessa mediassa. Parhaiten ilmoituksia löytää ryhmien kautta, joita on esimerkiksi vasta perustettu Työ Tukholmasta –ryhmä. Muita työpaikkojen bongaamiseen hyväksi todettuja ryhmiä on Suomalaiset Tukholmassa, TSO – Tukholman Suomalaiset opiskelijat ja Tukholman Suomalaiset.

Tässä muutama sivusto, mistä lähteä liikkeelle:

-Ruotsin vastaava työvoimatoimiston sivu on Arbetsförmedlingen (www.arbetsförmedlingen.se ). Kirjoittamalla hakukenttään esimerkiksi ”finsk”, pääsee etsimään suoraan suomen kieltä vaativia työtehtäviä.

-Pohjoismaisen työvoiman liikkuvuuteen erikoistunut sivusto on Nordjobb (http://www.nordjobb.org/fi/ ). Sivusto välittää muun muassa kesätöitä ja sivustolle pystyy rekisteröitymään kaikki 18-28 –vuotiaat EU:n kansalaiset.

-Monelle asunnon etsimisestä tuttu Blocket on myös erikoistunut työpaikkojen välittämiseen. Blocketin työnvälityssivustolle pääsee täältä: www.jobb.blocket.se. Sivustolta pystyy etsimään työpaikkoja kategorioittain esimerkiksi suoraan opiskelijalle suunnattuja työpaikkoja tai myyntitöitä.

-Suomestakin tuttu Monster –työnvälityssivusto toimii myös Ruotsissa www.monster.se -linkin takana.

Academic Workin (www.academicwork.se ) -sivusto on erikoistunut nuorien opiskelijoiden henkilöstövuokraamiseen ja rekrytointiin. Korkeakouluopiskelijat ja vastavalmistuneet ovat heidän erikoisalaansa.

Careerbuilderin ( http://www.careerbuilder.se) ja Jobbsafarin ( www.jobbsafari.se ) sivustolle kannattaa myös kirjautua ja ladata oma CV.

Hakemus ja CV on hyvä kääntää ruotsiksi, koska monet HR osastot ovat täysin ruotsinkielisiä. Työpaikat saattavat myös odottaa vähintäänkin kohtuullista ruotsin kielen taitoa sisäisen kielen ollessa monesti ruotsi, jolloin hakemuksessa on hyvä osoittaa kielitaitoa. Mikäli kuitenkin tuntuu, ettei ruotsi luonnistu ollenkaan eikä ruotsin taitajaa ole lähipiirissä, voi parempi vaihtoehto olla englanninkielinen hakemus. Oma mielipiteeni on, että hyvin tehty CV ja hakemus erottuu kielivalinnasta huolimatta. Aktiivisille osaajille löytyy töitä aivan varmasti.

Onnea ja menestystä työnhakuun!

Oona
TSO:n hallitus

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s