Missä mun kahvi on ?!

IMG_4406

Kahvi tuo ihana, hyvältä tuoksuva ja mainiolta maistuva elämän eliksiiri, jota suomalaiset juovat eniten maailmassa. Suomalaiset tosin eivät välttämättä ole niinkään kahvila hifistelijöitä vaan juovat eniten töissä tai kotona kahvia. Kuten kaikki on varmasti saanut jo selville, kahviloissa käynti on kuitenkin aika yleinen osa kulttuuria Tukholmassa. Ruotsalaiset ovat jopa keksineet oman sanan tälle perinteiselle tavalle – FIKA. Eli siis jos (ja kun) joku pyytää sinua fikalle se tarkoittaa yleensä että on tarkoitus mennä johonkin kivaan kahvilaan istumaan ja nauttimaan kahvista. Yleensä fikaan kuuluu myös jotain pientä purtavaa esim kanelipulla tai joku piirakan pala! Mutta koska fikailu on niin yleistä olen kerännyt listan kahviloista joissa kannattaa käydä ja hieman arvosteluja, ottakaa kuitenkin huomioon, että kaikki arvostelut tulevat yhden henkilön mielipiteistä ja eivät tarkoita että niihin kannattaa luottaa täysin, koska jokainen ihminen tykkää eri asioista!

  • Café String, Nytorgsgatan 38, Södermalm

Café String on hyvin suosittu kahvila joka sijaitsee keskellä SoFo-aluetta, Södermalmilla. Kahvila on erittäin viihtyisä ja sisustus on todella hauska, kaikki pöytäryhmät ovat erinäköisiä ja sisustus on hyvin retro/vintage henkinen. Kahvi on 25 sek ja tarjoillaan melko pienessä kupissa (kuten lähes aina Tukholmassa), mutta ei ole kuitenkaan Tukholman kalleimmassa päässä ja hyvää kahvia se onkin. Tosin jos haluaa myös jotain purtavaa, on useimmiten tarjoukena, että kahvi ja vapaavalintainen ”fikabröd” 40 sek. Makeita leivonnaisia kannattaa ehdottomasti kokeilla, etenkin jotain heidän kotileivotuista piirakoista! Löytyy kolme eri makua, omena, mustikka ja vadelma ja muistaakseni kaksi viimeisenä mainittua sopivat jopa vegaaneille. Suosittelen lämpimästi täällä käymistä, mutta kannattaa ottaa huomioon paikan suosio, ja käydä siellä viikolla ja mielellään päivällä, jolloin paikka on hieman rauhallisempi kuin illalla tai viikonloppuisin jolloin ei välttämättä saa istumapaikkoja!

Arvostelu: 4/5

  • Il Caffé, Drottninggatan 35, Keskusta

Il Caffé on ketjukahvila joka löytyy neljältä eri paikalta Tukholmassa. Oma suosikkini on kumminkin Drottninggatanin kahvila. Siellä on hyvää musiikkia ja niin sanottu ”mysig” tunnelma. Työntekijät ovat mukavia ja osaavia ja taiteilevat erikoiskahvit tyylikkäästi. Kahvila näyttää aluksi hyvin pieneltä sisään astuessa, mutta tila jatkuu luolamaisena syvemmälle sisälle ja siellä tykkäänkin istua ja opiskella. Wifi pitäisi olla, ja varmaan kysymällä saakin salasanan käyttöönsä. Kahvi on hieman hintava 30 sek, mutta tänne tullessa kannattaa ehdottomasti kokeilla jotain erikoiskahveista jotka maksavat usein vähemmän tai yhtä paljon kuin normaali kahvi. Sekä jos on mahdollisuus kokeilkaa ehdottomasti heidän kardemummapullia, älyttömän hyviä! Kaiken kaikkiaan oikein mukava ja rauhallinen paikka jolla on loistava sijainti, Drottninggatanin yläpäässä, lähellä Rådmansgatania, jolloin suurin osa turisteista ei aina sinne löydä. Hinta-laatu suhde on myös hyvin kohdillaan.

Arvostelu: 4.5/5

  • Chokladbollen, Sankt Eriksgatan 92, Sankt Eriksplan

Chokladbollen on pieni viihtyisä kahvila, joka sijaitsee Sankt Eriksplanin läheisyydessä. Siellä on yleensä aina viihtyisä tunnelma ja yleensä myös todella lämmin sisällä, joten takkia ei tarvitse jättää päälle. Nimensä mukaisesti suosittelen kokeilemaan heidän suklaapalloja, mutta kannattaa myös kokeilla muutakin, esim mustikkapiirakkaa. Omasta kokemuksesta voin sanoa en ole koskaan pettynyt kun olen siellä käynyt, paitsi kahvi mukin kokoon, mutta se on valitettavasti yleinen ongelma tukholmassa että kahvi mukit eivät ole kovin suuria kahviloissa. Kahvi tosin maksaa vain 22sek, joten se on ihan siedettävän hintaista ja syötävän kanssa täysin sen arvoista. Suosittelen käymään!

Arvostelu: 4.3/5

  • Waynes Coffee

Waynes Coffee on ketjukahvila jolta löytyy useampia pisteitä ympäri Tukholmaa. Waynesin kahvit ovat reilun kokoisia ja maksavat muistaakseni noin 35sek. Valitettavasti kahvi ei ole niin hyvää kuin olettaisi, mutta koska kupit ovat täällä sentään isoja, voin antaa tämän pienen yksityiskohdan anteeksi. Waynes Coffee on hieman hintava paikka, ja ei välttämättä laadukkain, mutta ihan hyvää kahvia ja suurin osa kahviloista on tosi viihtyisiä. Wifiä ei valitettavasti ole, joten jos suunnitelet opiskelevasi ei waynes coffee välttämättä ole ykkösvaihtoehtona siihen. Suosittelen itse ainakin Ringvägenillä (Skanstullin läheisyydessä, Södermalm) sijaitsevaa Waynes Coffeeta, se on yleensä aina rauhallinen ja mukava paikka!

Arvostelu: 3/5

  • Espressohouse

Espressohouse on jo varmasti monelle tuttu kahvilaketju, lähes joka paikassa saattaa nähdä Espresso Housen kun kulkee ympäri Tukholmaa. Kahvi on yleensä aika normaalia, mutta kuppien koot ovat sentään sopusuhtaisia siihen mitä itse ainakin tarvitsen. Iso kahvi maksaa 30sek. Leipomukset ovat aika samat joka paikassa, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla esimerkiksi jotain heidän muffinseista, ovat tosi hyviä. Espressohousella on monta kivaa paikkaa, itse olen tykännyt eniten varmaan Drottninggatanin (lähimpänä Gamla Stania sijaitseva) Espressohousesta, ja Rådmansgatanin läheisyydessä olevasta. Konserthusetilla sijaitseva EH on todella viihtyisä mutta lähes aina todella täynnä. Espressohousessa on kuitenkin Wifi joten siellä on kiva istua ja opiskella! Suosittelen lämpimästi koska kahvi on suht hyvää ja erikoiskahvit todella hyviä mutta eniten suosittelen opiskelupaikaksi! Ja muistaakseni opiskelijakortilla saattaa saada alennusta 😉

Arvostelu: 3,7/5

Joten ei muuta kuin kavereitten kanssa fikalle tai ryhmänä opiskelemaan ja juomaan sitä kahvia, joka tuntuu olevan lähes jokaiselle tärkeä osa päivää, aina ei tarvitse ostaa sitä kahvia 7elevenistä tai Pressbyrånista, joskus on aikaa istua rauhassa ja nauttia siitä kupposesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s