TSO:n vappuretki Uppsalaan

Olimme kuulleet Tukholman opiskelijavapusta melkoisen huonoa, joten päätimme paeta tyhjiä katuja Uppsalaan, kuuluisaan vappukaupunkiin. Vain tunnin junamatkan jälkeen aamuvirkku parikymmenhenkinen seurueemme löysi itsensä aurinkoisesta ja iloisesta Uppsalasta.

Koska matkalla ehti jo tulla nälkä, suunnistimme hetimmiten Västgöta nationiin syömään sillilounasta. Västgöta nation sijaitsee aivan joen rannassa ja sinne kävellessämme harhauduimme hetkeksi seuraamaan uppsalalaisten hauskoja jokiveneitä. Sillilounas yllätti meidät iloisesti hienoudellaan: Meille oli varattu kokonainen oma osasto nationin yläkerrasta kolmine pöytineen. Itse lounas tarjoiltiin buffet muodossa, mutta pöytä notkui eri sillilaatuja, piirakkaa ja salaattia, joista kenelläkään ei ollut pahaa sanottavaa.  Ainoa moite nationille oli, että juomat täytyi jonottaa erikseen alakerran baarista ja jonotukseen meni pienoinen tovi. Lounaalla oli hyvä tunnelma, vaikka alussa olikin pientä jäykkyyttä SVT:n toimittajien kuvatessa meitä illan uutisiin.  Loppulounaasta innostuimme jopa laulamaan snapsilauluja kilpaa viereisen huoneen ruotsalaisten kanssa, ja omasta mielestämme pärjäsimme oikein hyvin.

P1060656

Lounaan syötyämme siirryimme Carolinabackenille oikeaan ruotsalaiseen lakitukseen. Odotimme kirjaston parvekkeen alla jännittyneinä, mitä lakitus pitäisi sisällään, sillä kukaan meistä ei ennen ollut nähnyt ruotsalaista mösspåtagningia. Ero suomalaiseen oli kyllä suuri. Kellon lyödessä tasan 15.00 kaikki nostivat lakkinsa ylös ja heiluttelivat sitä, jonka jälkeen lakki laitettiin päähän. Sitten alkoi ilmeisesti laulu, mutta se hukkui väkijoukon muihin ääniin. Hieman hölmistyneinä (“Tässäkö tää oli?”) rupesimme pohtimaan seuraavaa siirtoamme.

Sää oli niin hyvä, että halusimme lähteä heti Ekonomikum parkeniin. Osa tosin lähti jo omille teilleen ja toiset kävivät välillä kaupassa, mutta löysimme kuin löysimmekin suurin osa puistoon ja pystytimme leirimme vapaalle maatilkulle. Pian paikalle eksyi jo ensimmäinen Uppsalan suomalainen. Viiden aikaan TSO tarjosi kaikille paikallaolijoille patonkia, viinirypäleitä sekä makeaa ja suolaista herkkua. Alkuperäinen tarkoitus oli ollut grillata, mutta aikeemme esti puistossa ollut grillauskielto. Iltapäivän ja illan aikana piknikillämme kävi noin 30-40 henkilöä, suurin osa Tukholmasta mutta saimme iloksemme paikalle myös uppsalalaisia.

P1060712

Iltaseitsemän aikoihin alkoi jo tulla viileää ja lisäksi muut puistossa olijat rupesivat tekemään lähtöä. Mekin lähdimme hieman eri suuntiin, mutta loppuillasta tapasimme suurin osa taas Värmlandsnationissa. Onnistuimme valtaamaan itsellemme pöydän yläkerrasta ja käytimme sitä tukikohtanamme loppuillan. Värmlands osoittautui isoksi paikaksi kaksine tanssilattioineen ja lukuisine baaritiskeineen, joten emme raaskineet vaihtaa enää paikkaa vaan juhlimme siellä loppuun asti.

Tarina ei kerro, mihin kaikki lopulta päätyivät viettämään yönsä, mutta ilmeisesti kukin lopetti iltansa melkoisen tyytyväisenä Uppsalan vappuun. Sinne mennään kyllä ensi vuonnakin!

Kaikki reissun kuvat löytyvät täältä!

Anna, TSO:n hallitus

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s